Данијела Сремац

Рођена у Београду одрасла и школовала се у Америци, магистар међународних односа и дипломатије, писац, експерт за америчку спољну политику, Председник и оснивач Српског Института у Вашингтону, први званични представник Републике Српске током 90их у Вашингтону, позната је у српској дијаспори као водећи глас у Америци у одбрани српских националних и људских права током ратова у Крајини, Босни и Херцеговини и на Косову и наступима на преко 256 телевизијских и радио програма у Америци. Члан Републиканске Партије Америке и бивши сарадник са републиканским кандидатом за председника Пет Бјукенон.

Говорила је испред важних америчких институција за спољну политику и редовно упознавала америчко јавно мњење, чланове Конгреса и владу са проблематиком Балкана. Написала је две књиге на енгледском— Рат Речима, Вашингтон и Југословенски Сукоб oписује пропагандни рат и утицај на америчку политику према Балкану, издао амерички издавач “Praeger Publishers” 2000 године. Њена друга књига, Срце Србије: путопис кроз културу (2012) писана на енглеском и српком уз 356 слика у боји луксузног издања приказује све о српској култури, туристичке дестинације, традиције, кухињу, спорт, историју, и српске производе. Као уметник излагала је и продавала своје уметничке радове слике на платну по галеријама широм Америке.

ШКОЛОВАЊЕ Завршила је филозофију на универзитету (John Carroll University, Cleveland, Ohio) и Магистар Дипломатије на познатом универзитету у Вашингтону (American University, Washington, DC) Такође је студирала клавир и флауту на музичкој академији (Cleveland Institute) при факултету (Case Western Reserve University).
САДАШЊИ ПРОЈЕКТИ Њен нови ЦД албум Дух Балкана излази на тржиште у Америци октобра 2016, и Данијела је такође режирала, и присуствовала као водитељ у видео путопису Мој Београд на енглеском који ће изаћи у јавност марта 2017 године.